Mijn visie

Bijen zijn bijzonder sociale dieren en leven in grote, strak georganiseerde kolonies. Voor het coördineren van de activiteiten in zo’n kolonie, is heel wat inspanning nodig. Met name het op peil houden van de voedselvoorraad is een dagelijkse bezigheid. Bijen hebben een heel bijzondere manier om elkaar te laten weten dat ze ergens een voedselbron gevonden hebben. De zogenaamde ‘bijendans’ die ze daarbij doen, werd voor het eerst beschreven door de Oostenrijkse etholoog Karl von Frisch.

Van dit stukje kennis komt de naam Voedselbron.

Om onze voedselvoorraad op peil te houden, hebben we de afgelopen jaren steeds minder inspanning hoeven te leveren. We gaan naar de supermarkt en kopen daar het liefst kant en klaar of zo snel mogelijk te bereiden eten. Onze tijd om voedsel te verkrijgen en te verwerken is door de jaren heen steeds meer ingenomen door werk, sport en andere belangrijke dingen.

Het wordt tijd om wat meer inzicht te krijgen in:

  • Wat je eet;
  • Waarom je eet;
  • Of je je lichaam vult of voedt;
  • Of je je lichaam zieker of sterker maakt.

Hoe je beweegt:

Welke training of sport past bij jou. Loop of ren je achter iedereen aan om vervolgens oververmoeid je doel niet te bereiken. Of ga je doelgericht wat jij nodig hebt, wat jou doel is, waar jij je fit bij voelt bewegen. Dit is maatwerk waar ik je graag mee op weg help.

Wat is je ontspanning

In het dagelijks leven komt er van alles op je pad. Ook deze wegen hebben invloed op je hormonen, hoe je je voelt en beoefenen invloed op je gezondheid.

Voedselbron voelt als het bijtje wat danst. Samen gaan we op zoek wat voor jou de goede bron is in voeding, beweging en ontspanning.

Heeft u interesse in Voedselbron?