september 02 2015 0comment
nieuws-voedselbron-hoe-pas-ik-eten-gezin

Help! Hoe pas ik anders eten toe binnen mijn gezin

“Leuk al die gezonde voeding, maar alles wat groen is eten mijn kinderen niet.” Ja, ik wil wel maar mijn man en kinderen eten dat niet”. Deze opmerkingen krijg ik vaak te horen en ook ik heb binnen mijn gezin weleens te horen gekregen, dat ze dat toch echt niet gingen eten. Hoe pas je dan veranderingen toe binnen je gezin?

Begin met kleine stappen. Laat als eerste het snoep weg. Sinds een half jaar koop ik geen snoep meer. Ze vragen er thuis ook niet om en vinden nu een aardbei al mierzoet. In het begin vonden ze op een ander het snoep nog wel lekker, maar dat begint nu ook af te nemen.

Zorg voor een gezond alternatief, fruit, eigengemaakte gezonde tussendoortjes, of wat ik doe binnen mijn gezin, is om 16 uur versgemaakte soep. Venkelsoep, groentesoep, zuurkoolsoep, pompoensoep. Heerlijk! Voordeel is dat ze hun groenteportie al gehad hebben en ze goed de smaak ontwikkelen. Zelf van biologische mais popcorn poffen, is ook kindvriendelijk.

Het tarwemeel van de pannenkoek meng ik steeds een beetje meer boekweitmeel door. Nu is de verhouding meer boekweitmeel dan tarwemeel, en ze vinden het heerlijk.

Het tarwemeel van de pannenkoek meng ik steeds een beetje meer boekweitmeel door. Nu is de verhouding meer boekweitmeel dan tarwemeel, en ze vinden het heerlijk.
En benoem de dingen. Kijk met je kinderen hoe je je voelt na een friet met frikandel, of na het eten van snoep. Mijn kinderen en ook mijn man voelen zich na een voedzame maaltijd energiek en fijn. Dit verschil voelen ze, omdat het benoemt wordt. Ze vinden puur eten lekker, en proeven beter smaken.