Je baby spenen

Spenen heeft een dubbele betekenis gekregen. In tegenstellig tot wat de meeste mensen denken. Betekend het niet dat de baby geen moedermelk meer krijgt. Het slaat op de ontwikkeling die alle zoogdieren doormaken: de overgang van vloeibaar eten, moedermelk (mijn voorkeur) of flesvoeding naar vast voedsel.

Help! Hoe pas ik anders eten toe binnen mijn gezin

“Leuk al die gezonde voeding, maar alles wat groen is eten mijn kinderen niet.” Ja, ik wil wel maar mijn man en kinderen eten dat niet”. Deze opmerkingen krijg ik vaak te horen en ook ik heb binnen mijn gezin weleens te horen gekregen, dat ze dat toch echt niet gingen eten. Hoe pas je […]

Fermenteren kun je leren

Aan deze workshop heb ik zaterdag 27 juni jl., mogen deelnemen. Het was een zeer gezellige leerzame dag op het Eibernest te Liessel. Fermenteren kun je leren werd gegeven vol enthousiasme door Diego van Keere.

Zaden en planten ruilen

Deel dit initiatief a.u.b. zo breed mogelijk! Het in stand houden van een grote diversiteit gezonde, voedselgewassen ligt aan de basis van een gezonde, veilige en diverse voedselvoorziening voor een bevolking. Zie eventueel ook deze documentaire: Biodiversiteit de bouwsteen van ons leven.

Het jaar van de bodem

Smaak en aroma op je bord zijn onder meer het resultaat van de aarde; de bodem waarin ze zijn ontstaan. De bodem geeft smaak en kwaliteit aan ons voedsel. In de tuin van voedselbron zijn moestuin en keuken altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. En is smaak en aroma altijd een zaak van de grond.

A perfect match

Voedselbron werkt samen met Brecht van www.justb.nu . Brecht LifeCoach, transformational Life work for individuals ,Trainer , Breathworker ontwikkeld zich al enige jaren in het diepere bewustzijn en is in staat om de dingen te doorgronden en naar de kern van de onrust te gaan.