mijn visie

Bijen zijn bijzonder sociale dieren en leven in grote, strak georganiseerde kolonies. Voor het coördineren van de activiteiten in zo’n kolonie, is heel wat inspanning nodig. Met name het op peil houden van de voedselvoorraad is een dagelijkse bezigheid. Bijen hebben een heel bijzondere manier om elkaar te laten weten dat ze ergens een voedselbron gevonden hebben. De zogenaamde ‘bijendans’ die ze daarbij doen, werd voor het eerst beschreven door de Oostenrijkse etholoog Karl von Frisch.

Van dit stukje kennis komt de naam Voedselbron.

Om onze voedselvoorraad op peil te houden, hebben we de afgelopen jaren steeds minder inspanning hoeven te leveren. We gaan naar de supermarkt en kopen daar het liefst kant en klaar of zo snel mogelijk te bereiden eten. Onze tijd om voedsel te verkrijgen en te verwerken is door de jaren heen steeds meer ingenomen door werk, sport en andere belangrijke dingen. Het wordt tijd om wat meer inzicht te krijgen in:

  • Wat je eet;
  • Waarom je eet;
  • Of je je lichaam vult of voedt;
  • Of je je lichaam zieker of sterker maakt.

Door de individuele voedselintolerantie testen kan ik het bijtje zijn wat jou op weg helpt in de jungle van voeding. Zodat je voor jou de juiste voeding kunt eten, en weer grip krijgt op je eigen gezondheid.

De Bron is het begin van energie, het bestaan. De kleuren matrix behandelingen kunnen veel beteken om je “ik “ je “Bron” te versterken.

Wanneer je de voeding aanpast en je lichaam niet meer alleen heel veel afval hoeft te verwerken, komt het lichaam ook toe aan bijvoorbeeld de emotionele verwerking, en komt het lichaam in een bepaalde ontspanning. De kleuren therapie en de bindweefselmassage zijn hierin ondersteunend in het helingsproces. 

Voedselbron voelt als het bijtje wat danst. Samen gaan we op zoek wat voor jou de goede bron is in voeding, energie en ontspanning.