Brownie Heerlijk Verantwoord

Wie kent het niet een overheerlijke Brownie, maar wat zit erin?

De geweekte dadels zorgen voor de zoetigheid. Dadels zijn rijk aan goede energie, voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze zijn natriumarm, vetarm en cholesterolvrij.

De rauwe cacao zorgt voor de diepe chocolade smaak in de heerlijk verantwoorde Brownie. Rauwe cacao bevat het stofje “flavonoïden”, deze antioxidanten, beschermt je van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Een groot aantal van deze antioxidanten kan men terugvinden in pure chocolade, met een zo’n hoog mogelijk cacao percentage, maar vooral in rauwe cacao. Rauwe cacao is in staat uw bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen, zelfs al door een kleine hoeveelheid rauwe cacao per dag (bewezen in diverse studies). Daarnaast reduceert cacao de ‘lage-dichtheid-lipoproteïne’ cholesterol (beter gekend als het slechte LDL cholesterol) tot slechts 10% van uw huidig cholesterolniveau. De geraspte courgette zorgt voor de lekkere byte.

Kokosolie bevat bestanddelen(vetzuren) die werkzaam zijn tegen bacterieën, virussen, schimmels, parasieten en ontstekingen. Kokosolie helpt mee om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren doordat het zorgt voor een betere insulinewerking. Kokosolie kan een traag werkende schildklier stimuleren omdat het de verbranding stimuleert en de lichaamstemperatuur doet stijgen.

Kortom zo zie je dat de bestanddelen in deze Brownie je lichaam helpt te voeden. Je lichaam kan deze brownie gebruiken om zo de processen in je lichaam goed aan te sturen. En helpt je energie te krijgen, van een verantwoorde gezond tussendoortje. Je kunt de Brownie ook in partjes invriezen, zodat je ten alle tijde je gezond kunt voeden.  Smakelijk!

Ingrediënten

Voor de Brownielaag:

250 gram geweekte dadels
100 gram amandelmeel
75 gram cacao
100 gram geraspte courgette
2 eieren
200 gram kokosolie
snufje zout
2 tl wijnsteenbakpoeder

Waarom courgette?  Groente in cake, zoal wortel en rode biet, maakt een cake lekker sponzig, ideaal voor de perfecte brownie dus! Je proeft er niks van.

 Voor de topping:

125 gram dadels
100 ml sojaroom
75 gr cacao
75 gr kokosolie

 

Bereiding

Zo maak je eerst de Brownielaag Verwarm de oven op 180 graden Smelt de kokosolie in een pannetje Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender) Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Zet de brownie 30 minuten in de oven Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je hem eruit en laat je de brownie volledig afkoelen Voor de Fudge Topping  (Dit geeft de brownie extra body, maar kun je ook weglaten en dan is de brownie ook heerlijk) Hak de dadels in de keukenmachine Smelt de kokosolie in een pannetje Voeg de kokosolie, sojaroom, cacao (eventueel koffiearoma) toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten in de keukenmachine draaien Verdeel de chocolade fudge topping over de brownielaag Zet het een uur in de koelkast om op te stijven. Smakelijk eten!