Wie kent het niet een overheerlijke Brownie, maar wat zit erin?
De geweekte dadels zorgen voor de zoetigheid. Dadels zijn rijk aan goede energie, voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze zijn natriumarm, vetarm en cholesterolvrij.
De rauwe cacao zorgt voor de diepe chocolade smaak in de heerlijk verantwoorde Brownie. Rauwe cacao bevat het stofje “flavonoïden”, deze antioxidanten, beschermt je van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Een groot aantal van deze antioxidanten kan men terugvinden in pure chocolade, met een zo’n hoog mogelijk cacao percentage, maar vooral in rauwe cacao. Rauwe cacao is in staat uw bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen, zelfs al door een kleine hoeveelheid rauwe cacao per dag (bewezen in diverse studies). Daarnaast reduceert cacao de ‘lage-dichtheid-lipoproteïne’ cholesterol (beter gekend als het slechte LDL cholesterol) tot slechts 10% van uw huidig cholesterolniveau. De geraspte courgette zorgt voor de lekkere byte.
Kokosolie bevat bestanddelen(vetzuren) die werkzaam zijn tegen bacterieën, virussen, schimmels, parasieten en ontstekingen. Kokosolie helpt mee om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren doordat het zorgt voor een betere insulinewerking. Kokosolie kan een traag werkende schildklier stimuleren omdat het de verbranding stimuleert en de lichaamstemperatuur doet stijgen.
Kortom zo zie je dat de bestanddelen in deze Brownie je lichaam helpt te voeden. Je lichaam kan deze brownie gebruiken om zo de processen in je lichaam goed aan te sturen. En helpt je energie te krijgen, van een verantwoorde gezond tussendoortje. Je kunt de Brownie ook in partjes invriezen, zodat je ten alle tijde je gezond kunt voeden. Smakelijk!
Ingrediënten
Voor de Brownielaag:
250 gram geweekte dadels
100 gram amandelmeel
75 gram cacao
100 gram geraspte courgette
2 eieren
200 gram kokosolie
snufje zout
2 tl wijnsteenbakpoeder
Waarom courgette? Groente in cake, zoal wortel en rode biet, maakt een cake lekker sponzig, ideaal voor de perfecte brownie dus! Je proeft er niks van.
Voor de topping:
125 gram dadels
100 ml sojaroom
75 gr cacao
75 gr kokosolie