KLEURENMATRIX THERAPIE

Het menselijk lichaam heeft energie banen die we meridianen noemen. Het gehele meridiaan systeem met al zijn grote en kleinere vaatjes is nauw verbonden met ons fysiek lichaam Dit is al duizenden jaren bekend en wordt gebruikt door traditionele Chinese geneeskundigen. Christel Heidemann heeft ontdekt dat deze meridianen allemaal een eigen kleur hebben. Willy Blokdijk heeft dit verder ontwikkeld in de hormoonmeridianen en wondermeridianen. De kleur zorgt dan dat meridianen, organen meer energie krijgen om te genezen. Het ondersteunt het genezingsproces, of zorgt dat pijnen weggaan/ verminderen. Als er bepaald wordt via de rug welke meridianen verzwakt zijn, kunnen deze worden behandeld op verschillende manieren.

Behandelwijzen van de meridianen binnen de Matrix-kleurentherapie:
De meridiaan wordt gestimuleerd met een homeopathische middel met de energie van de kleur van de desbetreffende meridiaan/ orgaan.
Een stuk plantaardig gekleurd zijdestof, die de kleur van de meridiaan heeft, wordt op het stimulatiepunt/ accupunctuurpunt van de meridiaan geplaatst,
Homeopatische zalf kunnen gewrichten, spieren, botten, huid stimuleren voor genezing of afnemen van spanningen en pijnen. Ook worden littekens met zalf ontstoort.